Aduih penat ajer cikna menaip resepi ni hilanglah pulak geramnya dah banyak kali cikna kena tau menyampah tul arr dgn blogspot ni... kadang2 ok kadang2 ngong gak... resepi ni cik na dapat dari resepi kak hanieliza mmg sedap cuma anak2 cikna plak x gemar aduihhh sayang napalah x nak rasa makanlah sikit penat tau mummy buat...
emmm nak wat cam ner puteri makan sikit ajer dia kata x suka yg color pink tu..hehehhe maybe dia rasa agar2 tu rasa lain kot nak kata lembik tak jugak rasa kenyal2 gitu... maybe x kena dgn selera anak daro den ni kot.. oklah x nak pot pet2 kita lihat apakah resepinya yer...... scroll jer kat bawah tu.. cikna maleh nak tulis so cikna C&P jer mcm biasa (kita bagi kredit kat kat hanieliza tq kak halalkan yer cikna paste kat sini).
PUDING TRIFFLE RASBERI
Sumber resepi: kak hanieliza
Bahan-Bahan:
1 bungkus kek swiss roll
1 kotak agar-agar segera (Nona) - perisa rasberi
1 tin fruit cocktail
2 sudu besar tepung kastard
3 sudu besar gula
3 cawan susu segar
Cara:
1. Campurkan tepung kastard, gula dan susu dan masak sehingga menggelegak dan kepekatan. angkat dan biar sejuk.
2. Potongkan kek swill roll dan susun ke dalam bekas [kalau nak cantik..masukkan dlam bekas kaca..nanti nampak lapisan triffle ni] sehingga penuh.
3. Kemudian ambil sedikit jus buah cocktail dan tuangkan keatas kek tadi.
4. Tuangkan kastard tadi keatas kesemua kek sehingga rata.
5. Taburkan buah cocktail keatas kastard tersebut.
6. Bancuh agar-agar segera mengikut arahan yang telah disediakan dan tuangkan keatas buah cocktail tadi.
7. Masukkan ke dalam peti sejuk.
No comments:
Post a Comment